Momentul mult așteptat a venit și au fost anunțat primii 3 Ashoka Fellows din România:

Florin Stoican capacitează o mișcare de cetățeni activi care creează sisteme funcționale în jurul ariilor protejate din România. A înființat cu succes Parcul Național Buila-Vânturarița și Parcul Natural Văcărești, ambele la inițiativă cetățenească, un efort în premieră în România. Cu ajutorul comunității formate de el la Buila și a unei investiții de 300.000 euro a creat un impact economic local de 30 milioane euro, protejând în același timp valorile culturale și naturale.

Dorica Dan revoluționează domeniul bolilor rare, creând o formă de suport integrată pentru pacienții cu astfel de afecțiuni, îmbinând servicii medicale cu cele sociale. Mai mult, a perfecționat rolul de manager de caz al asistenților sociali, rol ce are drept scop identificarea posibililor pacienți și orientarea acestora către serviciile și specialiștii de care au nevoie. 

Paul Radu, un pionier al jurnalismului de investigație la nivel internațional ce a călătorit în întreaga lume pe urmele corupției și a crimei organizate, construind în același timp o comunitate descentralizată de peste 400 de jurnaliști. Din 2009, investigațiile realizate de organizația au condus, printre altele, la confiscarea de către guverne a unor bunuri în valoare totală de peste 5.735 miliarde dolar 

Am participat cu deosebită plăcere alături de ceilalți prezenți și am împărtășit bucuria de a asculta poveștile inspiraționale ale primilor Ashoka Fellows din România. Aceste momente rămân imortalizate în online dar și într-o serie de cadre foto, iar întreaga conversație cu cei 3 se poate revedea aici.

Fellowship-ul Ashoka oferă cea mai importantă rețea internațională de suport și susținere pentru creșterea impactului social, pe viață. Cei 3 Ashoka Fellows vor primi din partea Ashoka, în baza parteneriatului cu Romanian-American Foundation și ENEL România, susținere financiară și non-financiară pentru a se concentra pe dezvoltarea soluției lor.

Aici se găsește și linkul către filmulețul cu testimoniale ale Changemakers-ilor din România despre cei 3 Ashoka Fellows.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.