Provocare:Go Romania dorește să contribuie la înființarea unor grădini ale comunității din Craiova. Acestea pot deveni un loc în care toate generațiile pot lucra și învăța împreună să cultive fructe, legume și plante. Un loc pentru a întâlni noi prieteni, a deprinde noi competențe și pentru a avea un spațiu incluziv spre beneficiul întregii comunități. Cetățenii Craiovei nu sunt tocmai străini de acest fenomen, chiar și locatarii de la bloc cultivând spațiul din fața blocului sub diverse forme.
Pentru cine: Tineri, elevi, artiști, cadre didactice, mici producători, persoane din grupuri vulnerabile etc. Proiectul va încuraja socializarea, conectarea inter-generațională și între diverse categorii sociale.
Când: 15 Martie – 15 Iulie 2022
Festivalul Sânzienelor – 24 Iunie 2022
De ce: Grădinile urbane au fost întotdeauna considerate instrumente de incluziune socială. Reglementarea grădinilor urbane facilitează și recompensează prezența și participarea persoanelor cu dificultăți sociale, cum ar fi șomerii și cei cu dizabilități fizice și/sau psihice, la activitățile care se desfășoară într-o grădină urbană. Aceasta aduce la lumină o altă utilizare semnificativă a grădinilor urbane: aceea de a fi un instrument util atât pentru sănătatea oamenilor cât și un mod de a aduce comunitatea să lucreze împreună, să își înțeleagă mai bine nevoile comunitare.  
Cum: De la grădinăritul ca hobby la o mișcare globală, creșterea grădinăritului urban înseamnă să cultivăm în cele mai diverse locuri din orașe flori, arbuști și legume; de la zonele urbane pustii la acoperișuri, pereți și acostamente. Cu fiecare nouă parcelă de teren cultivată, un strop de natură este redată orașului.
Împreună cu cine:Asociația Bloggerilor Olteni (AsBO), Liceul de Arte Marin Sorescu Craiova, Ape Fără Plastic, Centrul Regional de Economie Sociala (CRES)
Cuvinte cheie hrană, artă, comunitate, grădină, incluziune, festival, eco-conștiință, stil de viață eco-conștient

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program finanțat de Lidl Romania, coordonat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Vȃlcea