Banner

Am participat la cursul organizat prin proiectul Erasmus+ la Liceul Energetic de catre Asociatia JUNII. Am fost chiar placut impresionati de cum a ieșit. Cursul a fost facilitat de doi tineri cu experiență in proiecte de educație non-formală iar capacitatea lor de a pune lucrurile în mișcare s-a văzut. Chiar dacă nu ne cunosteam între noi, pe parcursul cursului am devenit o echipă.
Una dintre activități a fost cea în care trebuie să definim cuvântul „origine” și să punem pe o foaie de flipchart ?➕ ?➖ in dreptul câtorva concepte asociate acestui cuvant cum ar fi „tradiții”, „obiceiuri” etc.
Acolo unde aproape toți pusesera la obiceiuri ➕ nunți și botezuri, o echipă de tineri din clasa a 12-a a pus ca obicei ➖ „claxonatul la semafor” – daca stau mai bine sa ma gandesc… aveau dreptate, este un obicei.
Cealalta activitate a fost cea unde a trebuit sa „punem in scenă” o situație delicată de incluziune socială.
Educația non-formala ne ajută să înțelegem lumea din jurul nostru si chiar propriile sentimente într-un mod foarte eficient, se lucrează mai ales pe partea de întelegere cognitiv-afectiva si poate avea un impact necesar asupra lumii noastre interioare.
Sperăm să putem pune in practica si să aducem in peisajul regional din ce in ce mai multe astfel de activități. Este mare nevoie de ele.

https://www.facebook.com/events/623725804835217/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.