Green Cities Action Plan

Am participat la cele doua intalniri si dezbateri organizate cu prilejul vizitei expertilor BERD si a etapei preliminare pentru Green Cities Action Plan.

Dezbaterile au fost impartite in 4 grupuri de lucru, la prima intalnire (cea din Octombrie) am fost alaturi de Andrei si Cristian iar la cea de-a doua am fost pe baricade alaturi de Adela si Ana-Maria.

La intalnirea din Octombrie am pus bazele dinscutiilor din Noiembrie, evidentiind problemele majore ale orasului Craiova – lipsa cadastrului verde si a unui PUZ actualizat, reteaua deficitara de transport public si alternativ, problema deseurilor si a gropilor de gunoi, lipsa zonelor protejate si problema Baltii Craiovita. In urma dicutiilor a fost intocmit un raport.

Aceste discutii s-au concretizat la intalnirea din luna Decembrie, unde a venit si Adela cu un plan de mobilitate si transport alternativ si tot aici am initiat o serie de proiecte pe care sa le concretizam in viitor.

Consiliul Local și Primăria Municipiului Craiova, în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au plăcerea de a vă invita să participați la Sesiunea de ateliere interactive pentru identificarea si prioritizarea obiectivelor specifice care vor fi incluse in Raportul de Evaluare Tehnica, din cadrul Planului de Acțiune Orașe Verzi pentru Municipiul Craiova – Green City Action Plan – „GCAP”.
Scopul acestor ateliere este de a reuni părțile interesate pentru a le prezenta analiza realizată până în prezent și de a obtine opiniile și ideile lor cu privire la direcția pe care trebuie să o abordeze GCAP, precum și identificarea obiectivelor strategice. Totodată, se doreste a fi o dezbatere constructivă pentru alegerea obiectivelor importante care vor influența viitorul comunității, pornind de la cifrele existente și oportunități pentru a soluționa o serie de probleme legate de starea mediului (apă, aer, sol, deșeuri), transport public, conservarea energiei și reabilitarea termică a clădirilor.
Evenimentul se va desfăşura în zilele de 10, 11 si 12 decembrie 2019, începand cu ora 10:30 (în fiecare zi) la Centrul Multifuncțional, Sala de Conferințe, strada Târgului, nr. 26, Craiova, județul Dolj, având urmatoarea structură:
Pe 10.12.2019 – întalnire cu grupurile de tineret, care vor fi rugate să împărtășească ideile și preocupările referitoare la situația existentă și îmbunătățirea acesteia prin prisma obiectivelor specifice GCAP;
Pe 11.12.2019 – întalnire cu părțile interesate pentru prioritizarea obiectivelor formale, prin intermediul căreia se urmărește ca părțile interesate să ajungă la un acord asupra problemelor care trebuie abordate în GCAP, pe baza raportului de evaluare tehnică;
Pe 12.12.2019 – întalnire cu părțile interesate pentru alegerea obiectivelor strategice, prin intermediul căreia se urmărește ca părțile interesate să fie de acord cu privire la viziunea lor despre Orașul Verde, pentru fiecare dintre sectoarele prioritare și ne ajută să definim obiectivele strategice tangibile și măsurabile, pentru care se vor propune soluții în următoarea fază a GCAP.
În atelierele din 11 și 12 decembrie vor fi 4 grupuri de lucru pe urmatoarele sectoare:
Grup 1: Energie, clădiri și industrie;
Grup 2: Transport și planificare urbană;
Grup 3: Calitatea mediului și resurse;
Grup 4: Apă, apă uzată și deșeuri

Anuntul Evenimentului

https://www.ebrdgreencities.com/news-events-and-publications/craiova-official-launch-and-gcap-mobilisation-workshop/

https://www.primariacraiova.ro/ro/comunicate-de-presa/un-nou-pas-important-in-demersul-de-a-deveni-un-ora-verde.html

https://www.primariacraiova.ro/ro/proiecte-in-curs-de-implementare/plan-de-aciune-orae-verzi-pentru-municipiul-craiova-1.html

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.