Green Cities Action Plan

Am participat la cele doua intalniri si dezbateri organizate cu prilejul vizitei expertilor BERD si a etapei preliminare pentru Green Cities Action Plan.

Dezbaterile au fost impartite in 4 grupuri de lucru, la prima intalnire (cea din Octombrie) am fost alaturi de Andrei si Cristian iar la cea de-a doua am fost pe baricade alaturi de Adela si Ana-Maria.

La intalnirea din Octombrie am pus bazele dinscutiilor din Noiembrie, evidentiind problemele majore ale orasului Craiova – lipsa cadastrului verde si a unui PUZ actualizat, reteaua deficitara de transport public si alternativ, problema deseurilor si a gropilor de gunoi, lipsa zonelor protejate si problema Baltii Craiovita. In urma dicutiilor a fost intocmit un raport.

Aceste discutii s-au concretizat la intalnirea din luna Decembrie, unde a venit si Adela cu un plan de mobilitate si transport alternativ si tot aici am initiat o serie de proiecte pe care sa le concretizam in viitor.

Consiliul Local ╚Öi Prim─âria Municipiului Craiova, ├«n parteneriat cu Banca European─â pentru Reconstruc┼úie ┼či Dezvoltare au pl─âcerea de a v─â invita s─â participa╚Ťi la Sesiunea de ateliere interactive pentru identificarea si prioritizarea obiectivelor specifice care vor fi incluse in Raportul de Evaluare Tehnica, din cadrul Planului de Ac╚Ťiune Ora╚Öe Verzi pentru Municipiul Craiova – Green City Action Plan ÔÇô ÔÇ×GCAPÔÇŁ.
Scopul acestor ateliere este de a reuni p─âr╚Ťile interesate pentru a le prezenta analiza realizat─â p├ón─â ├«n prezent ╚Öi de a obtine opiniile ╚Öi ideile lor cu privire la direc╚Ťia pe care trebuie s─â o abordeze GCAP, precum ╚Öi identificarea obiectivelor strategice. Totodat─â, se doreste a fi o dezbatere constructiv─â pentru alegerea obiectivelor importante care vor influen╚Ťa viitorul comunit─â╚Ťii, pornind de la cifrele existente ╚Öi oportunit─â╚Ťi pentru a solu╚Ťiona o serie de probleme legate de starea mediului (ap─â, aer, sol, de╚Öeuri), transport public, conservarea energiei ╚Öi reabilitarea termic─â a cl─âdirilor.
Evenimentul se va desf─â┼čura ├«n zilele de 10, 11 si 12 decembrie 2019, ├«ncepand cu ora 10:30 (├«n fiecare zi) la Centrul Multifunc╚Ťional, Sala de Conferin╚Ťe, strada T├órgului, nr. 26, Craiova, jude╚Ťul Dolj, av├ónd urmatoarea structur─â:
Pe 10.12.2019 – ├«ntalnire cu grupurile de tineret, care vor fi rugate s─â ├«mp─ârt─â╚Öeasc─â ideile ╚Öi preocup─ârile referitoare la situa╚Ťia existent─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea acesteia prin prisma obiectivelor specifice GCAP;
Pe 11.12.2019 – ├«ntalnire cu p─âr╚Ťile interesate pentru prioritizarea obiectivelor formale, prin intermediul c─âreia se urm─âre╚Öte ca p─âr╚Ťile interesate s─â ajung─â la un acord asupra problemelor care trebuie abordate ├«n GCAP, pe baza raportului de evaluare tehnic─â;
Pe 12.12.2019 – ├«ntalnire cu p─âr╚Ťile interesate pentru alegerea obiectivelor strategice, prin intermediul c─âreia se urm─âre╚Öte ca p─âr╚Ťile interesate s─â fie de acord cu privire la viziunea lor despre Ora╚Öul Verde, pentru fiecare dintre sectoarele prioritare ╚Öi ne ajut─â s─â definim obiectivele strategice tangibile ╚Öi m─âsurabile, pentru care se vor propune solu╚Ťii ├«n urm─âtoarea faz─â a GCAP.
În atelierele din 11 și 12 decembrie vor fi 4 grupuri de lucru pe urmatoarele sectoare:
Grup 1: Energie, clădiri și industrie;
Grup 2: Transport și planificare urbană;
Grup 3: Calitatea mediului și resurse;
Grup 4: Apă, apă uzată și deșeuri

Anuntul Evenimentului

https://www.ebrdgreencities.com/news-events-and-publications/craiova-official-launch-and-gcap-mobilisation-workshop/

https://www.primariacraiova.ro/ro/comunicate-de-presa/un-nou-pas-important-in-demersul-de-a-deveni-un-ora-verde.html

https://www.primariacraiova.ro/ro/proiecte-in-curs-de-implementare/plan-de-aciune-orae-verzi-pentru-municipiul-craiova-1.html

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.