Seminarul s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului Rossi Berlin, un model in sine de incluziune sociala, acesta avand in mare parte angajat personal cu dizabilitati, o initiatia a SOS Kinderdorf.
In total am fost 25 de participanti iar seminarul a fost mediat de Malte Krumrey si colegii sai de la agentiile nationale din Germania si Austria si de la European Solidarity Corps Resource Centre

Ziua 1 După ce am servit prânzul am participat la sesiunile introductive si la diferite activități non-formale de networking. A urmat apoi încă o activitate unde a trebuit sa ne prezentam organizația prin intermediul unei activități de tip World Cafe, fiind așezați la mese in grupuri de cate 5. A urmat apoi Who is the pioneer unde am prezentat fiecare inițiativele avute in cadrul Corpului European de Solidaritate si in programul Erasmus

Ziua 2 a început cu grupuri de lucru, discuții si dezbateri despre programul Traineeships and Jobs din cadrul ESC, am împărtășit experiențe si am căutat împreuna soluții la unele probleme identificate in proiectele si acțiunile desfășurate in cadrul programului. A fost un singur participant care implementase un proiect din cadrul Traineships and Jobs. După pauza de prânz a urmat prezentarea Christinei Keplinger de la European Solidarity Corps Resource Centre care ne-a ținut o prezentare elaborată despre solidaritate. A urmat apoi o prezentare mai simplă, după care am început din nou sa dezbatem si sa lucram pe diverse teme impuse de facilitatori.
Seara am mers împreuna sa luam masa intr-un spațiu complet întunecat unde angajați sunt doar persoane nevăzătoare – Unsicht Bar. O experiența unica si un model de incluziune.

Ziua 3 am concretizat discuțiile, am făcut schimb de contacte iar apoi am creat un formular prin intermediul căruia am facilitat schimbul de informații intre participanți.

Activitatea de formare a răspuns unor nevoi de dezvoltare profesională dar si organizațională.
Facilitatorii au folosit metode formale si non-formale care au dus la crearea de conexiuni intre participanți. Am pus bazele unor parteneriate benefice pentru comunitate și cu un potențial impact național. In cadrul cursului s-a discutat despre formularea unui raport intocmit dupa discutiile purtate la curs care ne-a fost trimis ulterior pe email.

https://www.suntsolidar.eu/evenimente-det/vrs/IDev/1522

https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/traineeships-and-jobs-in-the-solidarity-sector-a-networking-and-support-offer-for-european-solidarity-corps-organisations.8215/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.