@SpaceApps Challenge Craiova – cronica unui eveniment care ne-a surprins

🛰 Am mers la hackathon cu tot entuziasmul.

🛰 Am mers la hackathon cu tot entuziasmul. Anul acesta NASA a venit cu câteva provocări legate de planeta noastră și am fost plăcut surprinși să vedem că participanții își vor asuma acele provocări.

🚀 Din 10 echipe care s-au înscris în concurs, 5 au ales provocări de mediu. A urmat un maraton de 48 de ore în care am mentorat cât de bine am putut noi aceste echipe. Le-am oferit surse din care să-și adune informațiile, au avut acces și la datele deschise (open data) puse la dispoziție de NASA, iar sub lupa celorlalți mentori și a organizatorilor aceste echipe au venit cu soluții plauzibile la problemele pe care le avem.

4️⃣ Când 4 dimineața te prinde pe baricade
⏱ Startul evenimentului s-a dat vineri seara cu deschiderea și prezentarea echipei de organizare și a agendei. Apoi sâmbătă s-a dat startul maratonului și câteva dintre echipe au rămas pe baricade până duminică după-amiaza când s-au prezentat conceptele și aplicațiile lor. Noi am plecat pe la 4 dimineața, dar la 9 și ceva eram deja înapoi.

📡 Viitorul e promițător
În ceea ce privește schimbările climatice situația nu arată prea bine. Se implementează prea puține lucruri, schimbările sunt prea mici. Însă văzând acești tineri atât de motivați să găsească soluții, plini de resurse și preocupați de viitorul lor pe această planetă, vrem să credem că poate avem totuși o șansă. Strategiile noastre de schimbare socială pot fi duse la capăt cu ajutorul tehnologiei.

Aici puteți citi mai multe despre provocările lansate de NASA: https://2019.spaceappschallenge.org/challenges/

Echipa noastră a câștigat mențiune cu prototipul a două jocuri pe tema reciclării și colectării selective a deșeurilor.

Unul dintre ele il găsiți mai jos. Jocul a fost proiectat pentru a fi rulat pe PC in modul full screen (F11), in versiunea aceasta nu este compatibil cu rezoluția unui smartphone. Speram sa dezvoltam o versiune viitoare care sa adauge aceste capabilități.

https://the-cleanup-game.razman.repl.co/

https://nasa-space-apps-challange-2019–razman.repl.co/

Echipa noastră își prezinta proiectul la 2h15′

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.