1. Descrierea modului de desfăşurare a cursului/seminarului (organizare, materiale suport, program, traineri etc.);

Seminarul s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului Rossi Berlin, un model in sine de incluziune sociala, acesta avand in mare parte angajat personal cu dizabilitati, o initiatia a SOS Kinderdorf.

In total am fost 25 de participanti iar seminarul a fost mediat de Malte Krumrey si colegii sai de la agentiile nationale din Germania si Austria si de la European Solidarity Corps Resource Centre

  1. Detalii asupra modului în care aţi pregătit participarea dvs. la curs/seminar;

Am analizat optiunile cele mai bune de transport si am consultat cartile si ghidurile de specialitate pentru a ajunge in siguranta la destinatie. A fost putin mai dificil decat ma asteptam sa ajung la Berlin neexistand curse de dimineata din Bucuresti asa ca atrebuit sa merg la Cluj unde exista un zbor de dimineata. Deasemenea am aprofundat sectiunea din ghid dedicata traineeships and jobs inainte de curs.

  1. Descrierea propriei activităţi avute în perioada cursului/seminarului (detaliat pe zile de lucru, urmărind agenda acestuia);

In Ziua 1 am ajuns punctual de la aeroport insa a trebuit sa asteptam cateva minute pentru ca cineva sa ne inregistreze. Imediat dupa am servit pranzul iar dupa prinz am participat la sesiunile introductive si la diferite jocuri non-formale de networking. A urmat apoi inca o activitate unde a trebuit sa ne prezentam organizatia prin intermediul unei activitati de tip World Cafe, fiind asezati la mese in grupuri de cate 5. A urmat apoi Who is the pioneer unde am prezentat fiecare initiativele avute in cadrul Corpului European de Solidaritate si in programul Erasmus.

Ziua 2 a inceput cu grupuri de lucru, discutii si dezbateri despre  programul Traineeships and Jobs din cadrul ESC, am impartasit experiente si am cautat impreuna solutii la unele probleme identificate in proiectele si actiunile desfasurate in cadrul programului. A fost un singur participant care implementase un proiect din cadrul Traineships and Jobs. Dupa pauza de pranz a urmat prezentarea Christinei Keplinger de la European Solidarity Corps Resource Centre care ne-a tinut o prezentare exceptionala despre solidaritate. A urmat apoi o prezentare mai putin reusita in contrast cu prima, dupa care am inceput din nou sa dezbatem si sa lucram pe diverse teme impuse de facilitatori.

Seara am mers impreuna sa luam masa intr-un spatiu complet intunecat, Unsicht Bar. O experienta unica si un model de incluziune.

Ziua 3 am concretizat discutiile, am facut schimb de contacte iar eu am creat un formular prin intermediul caruia am facilitat shimbul de informatii intre participanti.

  1. Modul în care activitatea de formare a răspuns unor nevoi de dezvoltare profesională/ personală;

Facilitatorii au folosit metode formale si non-formale care au dus la crearea de conexiuni intre participanți. Astfel am reușit sa pun bazele unor parteneriate benefice pentru comunitate și cu un potențial impact național

  1. Descrierea activităților de diseminare pe care urmează să le realizaţi;

Voi ține un workshop cu voluntarii si membrii asociatiei unde voi vorbi despre incluziune, Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. Deasemenea vom posta pe situl asociatiei un articol despre experienta non-formala a cursului.

  1. Integrarea competenţelor dobândite la curs/seminar în proiecte de tineret;

Voi prelua metodele non-formale învățate și le voi folosi în lucrul cu tinerii. Voi disemina și împărtășii din experiențele acumulate tinerilor și îi voi sprijini să aplice la posturile disponibile in organizatiile partenerilor.

https://www.unsicht-bar.de/

https://hotel-rossi.de/?lang=en

Lasă un răspuns